Tabela żywności – Aktywacja – produkty dozwolone surowe
Mięsa
100 gr |
kcal |
Cielęcina sznycówka |
105 |
Chude mięso wołowe I klasa |
107 |
Pierś z indyka |
84 |
Pierś z kurczaka |
99 |
Polędwica wołowa |
113 |
Tatar wołowy |
118 |
Ryby i owoce morza
100 gr |
kcal |
Dorada |
121 |
Filet z dorsza |
78 |
Filet ze szczupaka |
82 |
Filet z tuńczyka |
137 |
Flądra |
73 |
Halibut |
98 |
Kraby |
93 |
Krewetki |
86 |
Małże |
79 |
Ostrygi |
85 |
Przegrzebki |
83 |
Sola |
82 |
Nabiał
100 gr |
kcal |
Chude mleko do 0,5% |
36 |
Jajecznica (2 białka i 1 żółtko) |
115 |
Jajko na miękko |
88 |
Jajko na twardo |
78 |
Jajko sadzone |
119 |
Jogurt 0% |
41 |
Jogurt do 0,7% |
110 |
Twaróg do 0% |
89 |
Twaróg do 0,7% |
113 |
Napoje
Herbaty, czarna, zielona, ziołowa, yerba mate, w long |
Bez ograniczeń – koniec na 4 godziny przed snem |
Kawa |
Maksymalnie 4 |
Woda niegazowana |
3,4 l dziennie |
Owoce
100 gr |
kcal |
Grapefruit |
26 |
Jagody |
45 |
Jabłko |
52 |
Papaya |
41 |
Pomarańcza |
47 |
Porzeczka biała |
33 |
Porzeczka czerwona |
31 |
Rabarbar |
21 |
Truskawki |
28 |
Przyprawy
Cynamon | |
Garam masala | |
Imbir | |
Kminek | |
Kurkuma | |
Musztarda Dijon- bez cukru | |
Ocet jabłkowy, aceto balsamiko – bez cukru | |
Papryka | |
Pieprz cyenne, sól, pieprz, Carry | |
Sambal oelek | |
Sok z cytryny | |
Sos sojowy | |
Wasbi | |
Zioła |
Warzywa
100 gr |
kcal |
Botwina tylko liście |
17 |
Brokuł |
27 |
Brukselka |
37 |
Cebula biała |
30 |
Cebula czerwona |
33 |
Czosnek (1 ząbek) |
7 |
Cukinia |
17 |
Cykoria |
21 |
Imbir świeży |
80 |
Jarmuż |
29 |
Kalafior |
22 |
Kalarepa |
27 |
Kapusta biała |
29 |
Kapusta pekińska |
12 |
Kapusta czerwona |
27 |
Kapusta kiszona |
19 |
Koperek |
26 |
Koper włoski |
38 |
Ogórek kiszony |
11 |
Ogórek małosolny |
11 |
Ogórek świeży |
13 |
Papryka czerwona |
28 |
Papryka żółta |
27 |
Papryka zielona |
18 |
Papryka jalapeno – ostra |
28 |
Pietruszka korzeń |
36 |
Pietruszka nać |
49 |
Pieczarki |
17 |
Pomidor |
15 |
Por |
24 |
Rzodkiewka |
14 |
Rukola |
25 |
Sałaty różne |
14 |
Seler korzeń |
21 |
Seler naciowy |
13 |
Szczypiorek |
30 |
Szparagi |
18 |
Szpinak |
16 |
Tylko w/w produkty są dozwolona w pierwszej fazie diety HCG – Aktywacji. Produkty nie znajdujące się na powyższej liście są niedozwolone. Absolutnie zabrania się w trakcie diety wszelkiego alkoholu oraz gazowanych i słodzonych napoi. Proszę wybierać produkty dobre gatunkowo i bez konserwantów oraz wzmacniaczy smaku.